S’obrin les convocatòries de les primeres ajudes municipals per a les comissions falleres que enguany ascendiran a un global de 2,3 milions d'euros

Les comissions falleres interessades en l’obtenció d’ajudes per a la construcció de falles i il·luminació ja poden sol·licitar-les una vegada estes dos línies de subvenció impulsades per la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València han sigut publicades al Butlletí Oficial de la Província. El termini de sol·licituds s’estendrà fins la primera setmana de febrer. A estes dos convocatòries ja obertes es sumaran les pròximes setmanes altres subvenciones orientades a ajudar a les comissions falleres en altres aspectes de la festa, declarada en 2016 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Continuar llegint

Els museus festius de València baten en 2019 el rècord de visites amb més de 216.000

Per segon any consecutiu els museus festius de la ciutat, gestionats per la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, han sobrepassat en 2019 la barrera de les 200.000 visites. Ho han fet amb un total de 216.954 visitants, més de 5.000 per damunt del rècord aconseguit en 2018 amb més de 211.000 visites. El regidor Pere Fuset ha agraït la confiança dipositada pels veïns i veïnes de València i per la gent que visita la nostra ciutat i ha destacat que «la promoció de l’extensíssim patrimoni cultural festiu que tenim a València ha tornat a obtindre una resposta ciutadana excel·lent, que demostra l’interés que hi ha per les festes de la nostra ciutat».

Continuar llegint

L'Ajuntament col·labora en la celebració de la festivitat de Sant Antoni Abad

El barri de Sant Antoni acollirà, el pròxim cap de setmana, les primeres manifestacions de les festes en honor del patró i protector dels animals, el dia gran de les quals se celebra el 17 de gener. Concretament, dissabte 11 a la nit es durà a terme la tradicional foguera i, a la vesprada, la processó cívica de torxes acompanyades pels tradicionals dansades amenitzades per tabalet i dolçaina que recorrerà els carrers Sagunt, Sant Bruno, Luz Casanova, Fotògraf Agustín Centelles Ossó i Ministre Luís Mayans.

Continuar llegint

Balanç posititu d'un "nadal amb identitat pròpia a València, descentralitzat i consolidat"

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha realitzat un balanç “positiu de tota la programació del #NadalVLC, recollida per tercer any en una guia editada per l’Ajuntament, que s’ha consolidat per la seua identitat pròpia amb tot un seguit de propostes atractives que conjuguen la tradició i les innovacions i amb una resposta ciutadana immillorable”. En este sentit, ha destacat que “els veïns i veïnes de València i totes les persones que han visitat la ciutat en les darreres setmanes han pogut disfrutar d’unes celebracions que es consoliden com a referents en la programació de Nadal”.

Continuar llegint

Festes de València Ayuntamiento de València