La ciutadania podrà visitar la Senyera el 9 d'octubre al saló de cristall amb les mesures de seguretat per la COVID-19

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este matí, després de la sessió extraordinària de la Junta de Portaveus, que este 9 d’Octubre “els valencians podran processonar per vore la Senyera al Saló de Cristall, l’homenatge de l’Ajuntament i de tota la ciutadania a un símbol que ens identifica com a poble, com a un poble solidari, un poble responsable i un poble cooperatiu”. A les 12 hores es traurà la Senyera del Museu Històric i es traslladarà al Saló de Cristall, acompanyada d’una representació de la Corporació i els timbalers. A partir de les 12.30 hores aproximadament “tota la ciutadania està convidada, amb les oportunes mesures de seguretat, a entrar a sa casa per homenatjar la Senyera” fins a les 21 hores, quan tornarà al museu. El primer edil també ha anunciat que s’està estudiant la possibilitat de disparar un castell de focs artificials la nit del 8 d’octubre i diverses mascletades el mateix dia 9 des dels Pobles de València, per tal d’“estendre la celebració a tota la ciutat i complir amb les mesures de seguretat, sense que hi haja concentracions de persones en un sol punt”.

En acabar la sessió extraordinària de la Junta de Portaveus, Joan Ribó s’ha referit a la celebració del 9 d’Octubre, que “no pot donar-se en les condicions dels altres anys per l’existència de la pandèmia”, per la qual cosa “hem constatat que s’ha de fer un 9 d’Octubre distint”. Així, en compte de la processó cívica, “els valencians sí que podran processonar per vore la Senyera al Saló de Cristall, l’homenatge de l’Ajuntament i de tota la ciutat a un símbol que ens identifica com a poble, com a un poble solidari, com a un poble responsable, com a un poble cooperatiu”.

A les 12 hores es traurà la Senyera del Museu Històric i es traslladarà al Saló de Cristall, “com sempre ben recta i com sempre amb tots els honors”. L’acompanyarà una representació de la Corporació i els timbalers. A partir de les 12.30 hores aproximadament “tota la ciutadania està convidada, amb les oportunes normes de seguretat, a entrar a sa casa, que és l’Ajuntament, per homenatjar la Senyera” fins a les 21 hores, quan tornarà al Museu Històric. Segons ha detallat l’alcalde, s’estudien altres possibilitats, com ara estendre la celebració al dia 8 d’octubre, no només amb la disparada del castell, sinó també traslladant la celebració de l’acte d’Honors i Distincions al matí d’eixe dia, i obrint l’Ajuntament durant la vesprada perquè la ciutadania puga ja visitar la Senyera”. No obstant, segons ha dit l’alcalde, “totes estes mesures s’han de concretar amb els servicis corresponents de l’Ajuntament, en especial Protocol i Seguretat Ciutadana”. “Hem de celebrar que som un poble solidari i resilient, que sabem alçar-nos junts davant de les adversitats”, ha destacat el primer edil

L’acte de lliurament dels Honors i Distincions, que reconeixen el treball exercit per diverses persones i entitats, es concedixen amb motiu de la commemoració del 9 d’Octubre. L’Ajuntament de València reconeixerà la labor de l’edil d’Hisenda, Ramón Vilar, que va faltar este estiu, amb el títol de regidor honorari a títol pòstum, que serà lliurat als seus familiars. Els periodistes Vicente Vergara i María José Grimaldo (a títol pòstum) i el defensor del Major, José Pelegrí, seran nomenats Fills Predilectes; i l’empresari Silvino Navarro (a títol pòstum) i la compositora Ángeles López Artiga, Fills Adoptius de la Ciutat. La Policia Local de València, la Sociedad Deportiva Correcaminos, el Gremi de Panaders y Pastelers de València, el Banc d’Aliments i el col·lectiu València en Bici rebran les Medalles d’Or de la Ciutat.

Festes de València Ayuntamiento de València