Els artistes fallers amb interés a plantar les Falles municipals de 2021 podran presentar els seus projectes a partir de dimarts

Este pròxim dimarts, dia 2 de juny, s’obrirà el termini perquè artistes i equips multidisciplinars interessats a plantar les falles municipals de 2021 puguen presentar la documentació corresponent dels seus projectes. Com a principal novetat enguany, atesa la situació sanitària vigent, este període de presentació de documentació, de 10 dies hàbils, comptarà amb cita prèvia per poder atendre de forma ordenada totes i tots els artistes interessats.

Les bases de les falles municipals de l’any que ve es publicaran demà dilluns al tauler d’edictes, el que permetrà que des de l’endemà i fins el dia 15 de juny es puga presentar documentació relativa als projectes candidats a la Delegació de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València. Tot, en horari de 9 a 14 hores. La cita prèvia es podrà sol·licitar a través del correu electrònic i del telèfon 962.085.195.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat que amb esta crida a projecte “traslladem un missatge de certesa i tranquil·litat als artistes fallers, que són protagonistes essencials de les Falles, en un moment de crisi sanitària i econòmica en què l’Ajuntament vol donar exemple amb el seu suport als artistes i la falla com a element central de la festa gran de la nostra ciutat”.

L’obertura d’este termini arriba setmanes després de l’habitual donada la suspensió dels terminis administratius que hi hagué durant diverses setmanes, vinculada a l’Estat d’Alarma per la pandèmia de la COVID-19. Una vegada represos eixos terminis administratius, ja és viable obrir el termini perquè artistes fallers interessats a plantar la falla gran o la falla infantil de l’any que ve a la plaça de l’Ajuntament puguen fer-ho amb plenes garanties de seguretat.

Les bases contemplen els mateixos pressupostos dels dos darrers anys. Com en els darrers exercicis, serà un jurat tècnic, despolititzat i amb paritat de gènere, conformat per representants del món artístic, faller i creatiu, el que prendrà les decisions finals. Haurà de valorar, entre altres criteris, la sàtira de l’obra en conjunt, la claredat conceptual i la singularitat de la idea plantejada, la integració de l’obra en l’espai públic en què ha d’instal·lar-se, la qualitat compositiva i espacial o la facilitat de recorregut, accessibilitat i relació visual des de l’exterior. També es tindrà en compte un any més l’adequació dels materials amb què es construïsca l’obra a la cremà més neta i respectuosa possible amb el medi ambient, per minimitzar l’emissió de gasos contaminants derivats de materials químics de mala combustió, per la qual cosa es valorarà l’ús de materials naturals, tant en la construcció d’estructures i suports com en cobertures, preparacions i acabats pictòrics. A més, també s’avaluarà l’ús de recursos que afavorisquen la interacció de l’obra amb el públic.

Festes de València Ayuntamiento de València