València s'omplirà de llum i color durant l'Alba de les Falles

València celebrarà la cinquena edició de l’Alba de les Falles, una proposta per omplir de llum i color la ciutat amb motiu de la plantà de les Falles. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha fet hui una crida «per invitar a totes les comissions falleres que s’afegixen a esta iniciativa, que consisteix en el tret de 25 eixides que avisen de l’inici de la setmana fallera».

El regidor ha explicat que este acte, recuperat per l’equip de govern municipal en l’anterior mandat, també es desenvoluparà a la plaça de l’Ajuntament amb un espectacle de Vulcano, «i amb la comunió de totes les comissions falleres València mostrarà al carrer tot l’esforç realitzat per iniciar la festa gran de la ciutat, i cridarà ja estem en Falles».

Galiana ha recordat que este acte ha sigut impulsat per la Junta Central Fallera amb la col·laboració de Piroshopping, que en les seues botigues té (des del dia 9 fins al 14 de març) el material necessari per a participar en este acte. En la mateixa línia, s’ha manifestat la Fallera Major, Consuelo Llobell, qui ha convidat a totes les comissions falleres «perquè encenguen l’alba de les falles».

En la presentació de l’Alba de les Falles també han participat Samuel Albiñana de l’esmentada empresa, qui ha ressaltat la importància «de fomentar l’ús dels productes pirotècnics per fer més gran la festa».

D’altra banda, en representació de la Pirotècnia Vulcano, José Giménez, ha anunciat que l’espectacle de la plaça de l’Ajuntament serà «potent i sorprenent es desenvoluparà en 9 fases amb una varietat de trons». En total, es treballarà amb 198 kilograms de pólvora de des de 2.626 línies de dispar i una duració de 9 minuts.

Festes de València Ayuntamiento de València