10 alumnes internacionals de la Universitat Politècnica seran les «ambaixadores» d'una mascletà amb els colors de la Senyera

Estudiants de 10 països, que realitzen un programa d’intercanvi en la Universitat Politècnica de València, s’han acostat hui al mon de les falles en ser testimoni «de luxe» de l’espectacle de la mascletà de la Pirotècnia Zaragozana. El dispar, a càrrec de Luis Brunchú, també ha sigut seguit, des de l’Ajuntament, per autoritats, representants de la festa i deu persones, triades pel sorteig organitzat per oferir la ciutadania la possibilitat de gaudir de la disparà des d’este emblemàtic espai.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha compartit l’experiència amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la subdelegada del Govern en Castelló, Solima Ten; la Subdelegada del Govern en Alacant, Araceli Poblador, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; la consellera d’Innovació, Carolina Pascual, i el Tinent General Fernando García Vaquero.

Entre les representants de la festa, al balcó hi han estat les màximes ambaixadores, les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d'honor. Junt a elles hi han celebrat l’espectacle membres de la Junta Local Fallera de Sueca i Sedaví, i de les comissions de les Falles Sevilla-Dénia, Ares d'Alpont - Castell de Pop, Conchita Piquer - Monestir de Poblet, Marqués de Montortal - Josep Esteve, Mossén Sorell – Corona, Ripalda – Soguers, Doctor Peset Aleixandre - En Guillem Ferrer i Serrans- plaça Els Furs.

Pel que fa a les falleres internacionals, que enguany viuen la festa per primera vegada, com ja és tradició, des de l’any 2014, abans d’esclatar la mascletà, han sigut rebudes al Saló de Cristall pel regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i la regidora d’Educació, Maite Ibáñez. En este acte també hi han participat el rector magnífic de la Universitat Politècnica (UV), Francisco José Mora, i components de la Falla de la UV, que es va fundar a l’any 2006 per impulsar la festa fallera i salvaguardar les arts i els oficis tradicionals.

En concloure l'espectacle pirotècnic, que també han gaudit actors de la Companyia de Teatre Clàsic, en cartell al Teatre Principal, les falleres vingudes d'Alemanya, Itàlia, Geòrgia, el Marroc, Eslovàquia, els Estats Units d'Amèrica, Noruega, Finlàndia, França i Polònia, han coincidit amb la regidora d'Educació, Maite Ibáñez, qui ha assegurat que «la cultura és la millor manera de construir camins per arribar a la convivència»-

DEMÀ DIVENDRES, PIROTÈCNIA ALPUJARREÑA

La Pirotècnia Zaragozana, de Saragossa, que ha disparat en anteriors ocasions a la plaça de l'Ajuntament ha començat amb efectes de fum amb els colors de La Senyera, i tal com ha manifestat el seu responsable, el valencià Luis Brunchú, «ha sigut un espectacle diferent, divertit, amb velocitat i dos finals».

Durant este espectacle, segons ha informat Creu Roja, que vigila la zona amb 83 voluntaris, hui s'ha atés a 9 persones (5 d'elles per lipotímia, 2 per contusions, i altres dos per molèsties als ulls).

Demà divendres, dispararà la mascletà la Pirotècnia Alpujarreña, que torna a la plaça de l'Ajuntament, on també va disparar als anys 2015 i 2016.

Festes de València Ayuntamiento de València