L'ajuntament avança sis mesos el procés de redacció del ban faller per continuar millorant en seguretat i convivència.

Fuset ha destacat que enguany hi haurà més temps per afrontar amb garanties qualsevol necessitat o problema.

 Menys d’un mes després que acabaren les Falles d’enguany a l’Ajuntament de València ja ha començat el treball per elaborar el ban municipal que regularà el dia a dia de la ciutat durant les Falles de l’any que ve. Tots els servicis municipals implicats en la celebració de la festa gran de la ciutat s’han reunit este dimecres per valorar el treball fet en les festes d’enguany i començar a perfilar l’organització de les Falles de 2019.

El regidor de Cultura Festiva al consistori i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha destacat que enguany s’ha avançat mig any l’inici dels treballs per elaborar el ban faller, “que continuarà prioritzant els objectius de millorar la seguretat i la convivència durant la celebració de les Falles, així com el de proporcionar una imatge òptima de la ciutat en eixes dates”. A més, ha explicat que “començar més prompte permetrà afrontar abans i amb més garanties totes les necessitats o problemes que calga”.

Durant esta primera trobada s’ha posat en comú una valoració molt positiva de l’aplicació del ban faller enguany. “Tenint en compte la complexitat de la festa, que envaïx la major part de l’espai públic, el balanç és molt positiu perquè hem aconseguit grans avanços als barris”, ha afirmat Fuset. De fet, s’ha coincidit a localitzar els problemes registrats al centre històric de la ciutat, en punts concrets on va ser decisiva l’afluència massiva de gent.

El regidor també ha destacat que enguany s’incorporaran nous servicis municipals, com ara el que protegix el patrimoni cultural i històric de la ciutat, per “millorar així encara més el procés participatiu per a l’elaboració del ban faller”, que l’any passat ja va comptar amb l’opinió de diversos agents del món faller, així com de representants veïnals, de comerciants, d’hostaleria i de consumidors.

Fuset ha explicat que en les pròximes setmanes hi haurà una reunió amb diversos agents fallers i posteriorment este procés participatiu derivarà en una mesa de diàleg per a la recerca de consensos bàsics amb tots els agents implicats: hostaleria, comerciants, consumidors i veïnat. A més, ha destacat la valoració positiva que s’ha fet en la reunió de hui pel procés seguit l’any passat amb documents i plànols reals, fets a escala, de tot allò instal·lat en Falles, que “han suposat un esforç grandíssim per a les comissions falleres i per als servicis municipals, com ara Bombers, Mobilitat Sostenible o Cultura Festiva, però que han suposat un gran avanç perquè han permés mirar amb lupa cada demarcació”. De fet, ha explicat que “era un treball pendent des de feia molts anys que ara tindrà recompensa, perquè agilitzarà molt d’ara endavant les tramitacions de llicències amb una declaració responsable de les comissions” i ha assegurat que ha redundat en una major seguretat per a la ciutadania i també per a les comissions falleres, que han tingut per fi la garantia que allò que han fet s’ajustava a la legalitat.

“Que les Falles siguen Patrimoni Immaterial de la Humanitat ens ha de portar pel camí de l’excel·lència i per això avancem els treballs preparatius i ampliem el diàleg per generar consensos que ens puguen conduir a continuar guanyant en seguretat i convivència”, ha declarat per finalitzar Fuset.

 

Festes de València Ayuntamiento de València