Calendari d'Events

LA MARE DE DÉU DEL CARME

Dilluns, 16 Juliol 2018

05

 

La confraria de la Mare de Déu del Carme organitza la seua festivitat cada 16 de juliol, en la parròquia de la Santíssima Creu del Barri del Carme. És costum celebrar la tradicional missa de descoberta i la missa major, mentre que els floristes venen margarides i marialluïses típiques per a regalar en este dia. Després de la processó té lloc un dels actes més multitudinaris, el cant de la Carxofa, interpretat per un escolà acompanyat de música i cors. També s’oferix una cantà i dansà en honor a la Mare de Déu. Les clavariesses, nombrosos fallers del barri del Carme, les clavariesses de Sant Vicent i distintes personalitats també participen en l’ofrena de flors. 

Una altra confraria que celebra la festivitat del Carme és la de la parròquia de Santa Maria del Mar, que organitza les festes al Grau, amb la celebració de la missa solemne, la processó marítima pels carrers del barri, l’ofrena de flors als mariners i pescadors morts en el mar, i la imposició d’escapularis als nous confrares i confrares d’honor. 

Altres associacions també celebren la festivitat de la Mare de Déu del Carme, com la Comissió de Festes del Perellonet, la Confraria del Carme al Barri de Russafa, i les esglésies de Sant Joan de la Creu, Sant Martí i els monestirs de l’Encarnació i del Corpus Christi. L’any 2006 va tindre lloc la Coronació de la Mare de Déu del Carme, un acte commemoratiu del 400 aniversari de la fundació de la seua confraria.

01
02
03
04
05
DSC 6197

Enrere

Festes de València Ayuntamiento de València