Els punts violeta han informat i sensibilitzat durant les Falles i no han registrat intervencions per agressions sexistes

Els dos punts violeta instal·lats per l'Ajuntament de València estes falles, han informat un gran nombre de persones que s'han acostat durant els quatre dies de falles.

Els dos punts violeta instal·lats per l'Ajuntament de València estes falles, a través de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix Isabel Lozano, han informat un gran nombre de persones que s'han acostat durant els quatre dies de falles per a rebre informació sobre prevenció d'agressions sexistes així com per la possibilitat de col·laborar com a voluntariat en estos punts.

Situats a l’estació del Nord i al carrer Caballers, els dos punts violeta s'han encarregat de sensibilitzar i informar la ciutadania. Així, s'han repartit fins a 7.000 xapes i 4.000 fulls de mà informatius estos dies. Igualment s'han repartit 1.000 fullets de la campanya de prevenció d'agressions sexistes "Fora de lloc" i s'ha facilitat material a algunes falles per a repartir en els seus casals i en les seues diferents festes.

Els punts violeta han comptat en tot moment amb presència de dos professionals (psicòlogues/educadores/treballadores socials), durant sis hores al dia. Concretament, han estat actius del 15 al 19 de març en horari de 22.00 a 4.00 hores. La informació s'ha realitzat tant en valencià i castellà com en anglés.

«Els punts violeta són útils per a la sensibilització i la prevenció, així com per a traslladar un missatge a la societat de rebuig a la violència masclista, establint canals més immediats i accessibles per a la denúncia i l'atenció a víctimes que puguen necessitar-ho. Durant estos dies la gent que s'ha acostat ha estat molt positiva, han valorat com molt necessari el paper que feien les i els professionals», ha manifestat la regidora Isabel Lozano.

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València