El dispositiu especial de neteja per a Falles incrementa un 49% els mitjans mecànics

Les jornades de treball de mitjans humans s’incrementen en més de 7.000 respecte a l’any passat.

El període faller a efectes del dispositiu de neteja previst fins el dia 19, inclou les tasques d’arreplegada i neteja de la Nit de la Cremà. No obstant això, els servicis de neteja continuaran fins el pròxim dia 23 per repassar i aconseguir unes condicions òptimes de neteja viària.

Este dispositiu especial de neteja urbana dissenyat per la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València amb motiu de la celebració de les Falles s’ha posat en marxa esta setmana amb un increment del 49 per cent dels mitjans mecànics (3.264 jornades més) i amb l’augment de 7.111 jornades de treball de mitjans humans, que ja varen experimentar l’any passat un increment del 4,95 % respecte a 2017.

En la zona del centre històric i la majoria dels barris al sud del jardí del Túria els recursos addicionals per a estes Falles arriben fins les 5.663 jornades de mitjans humans i fins les 1.773 dels mitjans mecànics. En esta zona de la ciutat el dispositiu especial té un pressupost de més d’1,2 milions d’euros i preveu per a la Nit de la Cremà més de 260 mitjans humans i més de 130 de mecànics. A més, només acabar les mascletades el servici de neteja està reforçat amb una setantena de persones, algunes de les quals inicien el torn de vesprada a la Plaça de l’Ajuntament i unes altres huit avancen l’inici de la seua jornada per començar-la just en acabar el torn del matí i permetre un servici ininterromput. A més, s’hi afegix el treball de 16 màquines que netegen calçades i voreres. També s’incrementen les màquines per la nit, incloses les que fan el servici de neteja amb aigua.

També en la resta de la ciutat es reforça el servici de neteja durant estos dies. Així, al nord del jardí del Túria l’increment és de 1.064 jornades de mitjans humans i unes altres 401 més de vehicles per arreplegar i netejar, mentre que pel que fa a la zona de Quatre Carreres i els Poblats Marítims s’ha plantejat un increment de 384 jornades de treball i 90 més de vehicles.

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València