El balcó de l'Ajuntament ha comptat hui amb la presència de les futbolistes de València CF Femení

La disparada de la mascletà de hui, a càrrec de la pirotècnia Zaragozana, ha comptat també amb la presència del president de Les Corts, Enric Morera, de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

El Balcó Municipal ha tingut hui un marcat caràcter esportiu, amb la presència de les jugadores i equip tècnic del València CF Femení, les quals han acudit a compartir la disparada de la mascletà amb les Falleres Majors de València i amb la Corporació Municipal. També ha pogut gaudir de la disparada la vicepresidenta de les Corts, Mónica Oltra.

L'espectacle de focs ha estat protagonitzat hui per la Pirotècnia Zaragozana, empresa històrica de la capital aragonesa amb més de 140 anys d'antiguitat, que es caracteritza pels seus mètodes artesanals de fabricació dels productes pirotècnics. La disparada ha estat a càrrec del pirotècnic valencià Luis Brunchú, qui ha oferit una mascletà de gran força, que ha aconseguit l'aplaudiment unànime del nombrós públic reunit en la plaça de l'Ajuntament.

Entre les autoritats que han gaudit hui de la tradicional mascletà, ha acudit al Consistori el president de Les Corts, Enric Morera, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, la qual ha presenciat la disparada junt amb un grup d’usuaris del Centre d’Atenció a la Inmigració, CAI. Instants abans de la disparada, l'alcalde Joan Ribó i la regidora d'Esports, Maite Girau, han rebut en el Saló de Cristalls a les esportistes i equip tècnic del València Futbol Club de Futbol Femení.

L'aforament del balcó s'ha completat amb els convidats resultants del sorteig realitzat per la Regidoria de Cultura Festiva: un total de deu ciutadans i ciutadanes que poden gaudir del tret des d'este punt emblemàtic. Cada dia, deu persones tenen accés al Balcó, segons la iniciativa impulsada per quart any consecutiu pel Govern municipal. Tots ells han presenciat l'espectacle pirotècnic al costat de les Falleres Majors, Marina Civera i Sara Larrazábal, i les seues corts d'honor, així com al costat de les persones representants de diferents comissions falleres de la ciutat.

La mascletà de demà tindrà com a protagonista a la Pirotécnia Nadal-Martí, de l'Olleria, una tradicional empresa fundada l'any 1932 amb el nom de Pirotècnia Úbeda, i que ara per ara és l'única empresa que queda en un poble tradicionalment pirotècnic, que va arribar a tindre en el seu moment fins a 13 tallers en funcionament. Va ser creada pel besavi del seua actual propietària, Nuria Martí, i compta amb Javi i Diego Nadal com a directors artístics.

Podran gaudir de l'espectacle que prepare la Pirotecnia Nadal-Martí des del Balcó Municipal les persones integrants de la Falla de la Universitat Politècnica de València, que visitaran l'Ajuntament, com cada any, acompanyant a un grup de falleres internacionals (estudiants beneficiàries de beques Erasmus i altres similars), junt amb membres de l'equip rector.

Així mateix, demà assistirà a la disparada Virginio Merola, alcalde de Bolonya, ciutat germanada amb València; així com membres de la Federació d'Handbol de la Comunitat Valenciana i de l'Equip Genuí del València Cf. També hi haurà una representació de la Junta Local Fallera de Bétera, i integrants de diverses comissions falleres de la ciutat.

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València