El regidor Pere Fuset i la Fallera Major, Marina Civera, fan una crida a unes Falles segures, responsables i sense excessos

En la presentació de la campanya "En Falles fem Casal" de conscienciació i prevenció del consum d'alcohol.

La seu de la Junta Central Fallera ha acollit este matí la presentació de la campanya ‘En Falles fem Casal’, promoguda per l'ONG Controla Cub en col·laboració amb la Junta Central Fallera i la Conselleria de Sanitat, que reivindica el paper dels casals per a promoure unes falles segures i responsables, alhora que previndre i conscienciar sobre els riscos del consum d'alcohol, especialment entre els i les més joves. En l'acte han participat, entre altres, la Fallera Major de València, Marina Civera, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, a més del director de Programes de l'ONG Controla Club, Juan Barcalà.

«Esta campanya és un clàssic que ens recorda que la festa no és festa si es produixen excessos, i per tant hem de ser conscients que ‘en Falles fem Casal’, i que el casal és una escola de ciutadania on convivim generacions ben diverses i on tenim l'oportunitat d'educar en valors», ha assegurat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en la presentació de la campanya de conscienciació i prevenció del consum excessiu d'alcohol durant les festes falleres, promoguda per l'ONG Controla Club, la Junta Central Fallera i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En la presentació d'esta campanya que segella el 20 aniversari de la col·laboració entre Junta Central Fallera i Controla Club per a promoure «unes Falles més segures i responsables», el regidor Fuset ha fet una especial referència als i les més joves. «Els xiquets i xiquetes són les persones més vulnerables respecte als models que projectem, i per tant hem de tindre bé present eixe consum responsable i eixa moderació. En els 20 anys que portem col·laborant, Controla Club i la Junta Central Fallera no hem caigut mai en missatges moralistes ni hipòcrites perquè som conscients que estem en festes, però sí que ens apuntem a la responsabilitat i a fer una crida a la moderació i al civisme per a controlar els excessos i aconseguir que les Falles siguen el que han de ser: una festa».

Fuset ha agraït la col·laboració tant de Controla Club com de la Conselleria de Sanitat, «i vull celebrar les bones dades que podem exhibir i que demostren que els missatges de moderació i responsabilitat cada vegada tenen més eco entre la ciutadania. Per això és un plaer convidar-vos a unes Falles responsables, cíviques, una celebració on siguem capaces de moderar el consum de begudes alcohòliques i les actituds poc cíviques».

La Fallera Major de València, Marina Civera, que ha acudit a esta presentació acompanyada per la seua Cort d'Honor, ha agraït la positiva influència dels casals per a allunyar-se dels excessos. «Nosaltres vivim dia a dia les influències d'estos casals fallers on ens sentim protegides, on tenim la sort i l'exemple dels majors que la festa és molt més que el consum d'alcohol. La iniciativa de Controla Club és un gran exemple a seguir perquè les Falles siguen cada vegada més segures i responsables, sense incloure excessos ni perills i sense deixar de ser una gran festa».

LA CELEBRACIÓ MÉS MULTITUDINÀRIA

Les bones dades a les quals es referia Fuset reflectixen que en els últims quatre anys s'ha duplicat el nombre de persones que no consumixen alcohol a l'hora de gaudir de les Falles, passant del 7% al 16,58%, segons s'ha informat des de Controla Club. «Tenint en compte que les festes falleres, per les seues dimensions, són la celebració més multitudinària de tot el territori nacional, i que mobilitzen una àrea metropolitana d'un milió i mig d'habitants i a més de 250.000 turistes cada any (amb pics de presència al carrer de més de mig milió de persones de celebració festiva), ha pres força l'objectiu compartit per tot el col·lectiu faller de la necessitat de promoure missatges de conscienciació ciutadana. Un compromís que ha fet de València el referent en la posada en marxa de campanyes per unes festes segures, diverses, cíviques i responsables»

Per part de l'ONG Controla Club s'ha ressaltat o igualment que «la clau perquè les Falles siguen cada vegada més segures està en la implicació del col·lectiu faller i les comissions que són, cada any, l'altaveu dels missatges de la campanya de conscienciació. En este sentit, la campanya de 2019, amb el distintiu ‘En Falles fem casal’ reivindica el paper dels casals fallers com a espais de trobada segurs i responsables davant el consum abusiu de l'alcohol i altres substàncies associades».

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València