Crida oberta de l'Ajuntament a professionals i empreses per seleccionar la imatge gràfica de les Falles2019

Per quart any consecutiu s'han acordat les bases amb professionals del sector

La Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València ha llançat una convocatòria oberta a professionals del disseny i la il·lustració i a empreses del sector per a realitzar la imatge gràfica de les Falles de 2019. Un any més este procediment compta amb el suport de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), de l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV) i de l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (COMUNITAD).

El regidor de Cultura Festiva del consistori, Pere Fuset, ha destacat la consolidació d’esta «aposta per la professionalització en l’elaboració de la imatge amb què les Falles es presenten a tota la nostra ciutadania i al món sencer», en optar per una crida oberta al sector per quart any consecutiu. El pressupost tornarà a ser de 4.500 euros més IVA, una xifra a què ja es va arribar l’any passat en la convocatòria per a les Falles d’enguany i que suposava un increment del 12,5 per cent respecte al procediment obert en 2016 i d’un 50 per cent respecte al primer, el de la convocatòria d’ara fa tres anys.

Fuset ha posat en valor «el treball rigorós i professional que fan les associacions de professionals del disseny i la il·lustració», que, a més, tornaran a ser protagonistes no sols en les bases de la crida oberta sinó també en l’elecció del professional o l’empresa que acabarà dissenyant la imatge de les Falles de l’any que ve. Tres persones a proposta de l’ADCV, l’APIV i COMUNITAD formaran part del comité de selecció, a l’igual que Yinsen Studio, responsables de la imatge gràfica de les Falles d’enguany. Valoraran l’experiència dels diversos candidats i candidates en projectes semblants, la qualitat en treballs desenvolupats prèviament i l’originalitat i la creativitat en els resultats.

Fuset ha recordat que l’aposta per la professionalització de la imatge gràfica de festes com les Falles o la Gran Fira de València ja s'ha traduït en diversos premis en cartells com els fets per Ibán Ramón per a les Falles o els de Yinsen Studio per a la Gran Fira de València. El termini per a l’enviament de candidatures s’obrirà demà dijous, dia 15, i conclourà el pròxim 22 de novembre a les 14 hores.

Per a més informació, poden consultar les bases a la Seu Electrònica.

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València