La protecció del medi ambient i un recorregut per la història de València seran els temes centrals de les Falles 2021

Les Falles de 2021 han arrancat. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha presentat els projectes dels monuments municipals Gran i Infantil que, previsiblement, es plantaran en la plaça de l'Ajuntament al març de l'any que ve. La Falla Gran estarà dedicada a la protecció del medi ambient, mentre que la Infantil suposa una continuïtat del passeig per la història de la ciutat que ja protagonitzava el monument previst per a enguany.

En un acte presidit pel regidor Galiana, que ha comptat amb la presència de les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d'honor, els artistes fallers autors dels dos projectes han presentat les seues propostes. En el cas de la Falla Gran, es tracta d'Alejandro Santaeulalia i Antonio Segura, Dulk, un dels artistes urbans amb més projecció a tot el món, que van ser seleccionats per un jurat integrat per representants del món faller, artístic i social de la nostra ciutat.

El projecte per a la falla gran municipal de l'any que ve es presenta sota el lema 'Protegix allò que estimes', i els dos han destacat que posa en relleu que "som l'única espècia que destruïm la nostra casa" i esta falla "conjumina l'interés per la natura i la preocupació per la conservació de les espècies, construint un món amb molta realitat però també amb molta màgia". "La salut del planeta està en un moment molt delicat i som nosaltres els que ens hem d'adonar que hem de fer alguna cosa i amb esta obra posem a València en el centre del missatge amb una falla que fa un recorregut per diversos ecosistemes del planeta amb moltes espècies animals", han ressaltat els artistes.

Per la seua banda, els artistes Ceballos i Sanabria, també seleccionats per un jurat integrat per representants del món faller, artístic i social de la nostra ciutat, han presentat el seu projecte per a la falla infantil municipal de l'any que ve, sota el lema 'Saps qui sóc? També!'. "Diversos espais de València, com el Palau de Ripalda, centraran les escenes de l'obra, que comptarà amb personatges com Mariano Benlliure, el pare Jofré, Blasco Ibáñez o Blanquita, un personatge molt conegut al Carme o la marquesa de Ripalda. A més, com a gran novetat, la falla prevista per a enguany es plantarà al costat de la de l'any que ve, amb la qual cosa seran dos falles infantils les que plantarem, disfrutarem i cremarem en 2021", han explicat els artistes.

 
Festes de València Ayuntamiento de València