L'Ajuntament de València participa un any més en la campanya de la reciclà que promou el reciclatge de vidre entre les comissions falleres

L’acte de presentació de La Reciclà 2020 s’ha celebrat al Palau de l’Exposició amb la presència de la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, i la seua Cort d’Honor. Han participat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana. En ell s’han repartit els banderins a les comissions falleres que participen en la iniciativa. Les falles que superen els 400 quilos de vidre reciclat, entre el 6 i el 19 de març, entraran en el sorteig d'una paella gegant per a 500 persones. També es reconeixerà a les comissions que promocionen el reciclatge de vidre en les seues xarxes socials amb els premis la Perla del Túria.

València se suma un any més a La Reciclà durant les Falles. Una campanya impulsada per Ecovidrio i que compta amb la participació de l'Ajuntament i la Junta Central Fallera. També col·labora la Generalitat Valenciana i els consistoris de Mislata i Burjassot. Tot això amb l'objectiu d'implicar el col·lectiu faller, i en general a tots els veïns i veïnes, en el reciclatge d'envasos de vidre durant les festes.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat la consolidació d’esta campanya, que compleix 7 anys, i “la implicació de tots els fallers i falleres gràcies els quals podem avançar cap a unes festes més sostenibles i des de l'Ajuntament posem tots els instruments possibles per facilitar-ho". Campillo ha valorat l’evolució de la campanya. En 2015 van participar 150 comissions i es van arreplegar 60 tones i en 2019 van ser 320 casals i 143 tones de vidre reciclat. “Esta iniciativa il·lustra molt bé com la festa i la sostenibilitat poden anar de la mà”. També ha avançat que “el món de les Falles és un sector estratègic en la nova política de sostenibilitat i comunicació ambiental que estem elaborant des del govern municipal” i ha posat com exemple la publicació de la primera “Guia de Falleres i Fallers per salvar el món” i el repartiment de contenidors de reciclatge en els casals.

Entre les diferents accions que es posen en marxa durant La Reciclà, les comissions participen en la recollida i dipòsit d'envasos de vidre en els contenidors verds més propers al casal, que mostren un disseny especial amb vinils que incorporen els noms de les diferents comissions participants. “D’esta manera, enfortim el vincle amb el barri”, ha dit Campillo.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha destacat "la implicació cada vegada més ferma i nombrosa de les comissions falleres i de tots els fallers i falleres per fer de les Falles una celebració cada vegada més sostenible". En este sentit, ha posat en valor "la importància d'un teixit associatiu amb milers i milers de veïns i veïnes de la nostra ciutat que impulsen i representen l'aposta pel reciclatge i la sostenibilitat a la nostra ciutat".

Durant l'acte, la Fallera Major de València ha estrenat el primer adreç creat amb el vidre reciclat de la campanya de l'any passat. Una joia dissenyada per Art Antic i Sara Sorribes.

Festes de València Ayuntamiento de València