La Banda Municipal ofereix demà un concert de música tradicional en la Llotja, preludi de les festes de Falles

La Banda Municipal de València visita La Llotja demà divendres, on oferirà un concert extraordinari de música tradicional, que serà el preludi de la gran festa de les Falles i que tindrà acces lliure per al públic. Sota la direcció del titular de la formació, Rafael Sanz-Espert, s'estrenaran els pasdobles dedicats a les Falleres Majors de València, Carla García i Consuelo Llobell, encarregats per la Junta Central Fallera.

La regidora de Cultura, Gloria Tello, assistirà a este concert, «en el qual el públic –ha assenyalat- tindrà l'oportunitat de gaudir al mateix temps dels nostres dos Patrimonis de la Humanitat, La Llotja, i les Falles, la música de les quals, variada i espectacular, recull l'esperit i la força de les nostres festes grans». Les professores i professors de la centenària agrupació musical actuaran acompanyats pels cantaors Patxi Ferrer i Xavi de Bétera, les dolçaines de Joan Miquel Blanch, Paco de Domingo i Raimon Llobregat, la rondalla “Arnadí” i el Grup de Dances “El Forcat” de València, en un programa conduït per Rafael Martí.

El repertori preparat per al concert inclou les següents peces: «El Fandango», popular de Sant Mateu, la tradicional «Jota de Sant Jaume», «El silenci d’estimar», d'Eliseo Parra, «El mambo al coll» i «Malaguenya de Barxeta», d'Azael Tormo, la «Rapsòdia valenciana» de Manuel Penella, el pasdoble «Consuelo Llobell», de Carlos Vallés, i les cançons tradicionals «Fandango d’Onil», «La cançó dels dones», «Picaina, quina aigua cau« i el «Bolero de L'Alcúdia».

El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, que acudirà al concert acompanyat per les Falleres Majors de València, ha posat de manifest la importància de la música per a la festa fallera i un concert d'estes característiques. «La festa de les falles no seria el mateix sense la música, i este concert de la Banda Municipal permet retrobar-nos amb la nostra música tradicional en uns dies en què la ciutat comença a omplir-se de la seua banda sonora particular amb motiu de la seua festa gran», ha manifestat. Galiana ha destacat que els pasdobles de les Falleres Majors de València passaran a formar part del patrimoni musical de la festa. El concert és gratuït i l'aforament limitat. Les entrades es repartiran una hora abans de començar l'actuació.

Festes de València Ayuntamiento de València