Totes les comissions falleres, convidades a participar en els premis «Mobilitat, sostenible i bicicleta»

Els regidors de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i Cultura Festiva, Pere Fuset, han presentat este matí la primera edició dels premis «Mobilitat sostenible i bicicleta» que promou Valenbisi-JCDecaux amb la col·laboració de la Agència Municipal de la Bicicleta, en els quals han sigut convidades a participar totes les comissions falleres de la ciutat. Estos premis busquen implicar el món faller en l'objectiu de fomentar la mobilitat sostenible mitjançant l'ús de la bicicleta com a transport sostenible i no contaminant.

El regidor responsable de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha dit que la primera convocatòria d'estos premis dirigits al món faller coincidix amb la celebració del 10 aniversari de Valenbisi-JCDecaux, el sistema de bicicleta pública de la ciutat de València. Alberto Carrillo, representant de JCDecaux, ha afirmat sentir-se «encantat i orgullós d'un servici d'èxit que ha contribuït al canvi i la transformació de la mobilitat a la ciutat». Igualment s'ha mostrat satisfet per esta iniciativa de participació en les Falles, «la festes més pul·lular entre els valencians i valencianes», a través d'uns premis a la millor escena en monuments fallers grans i infantils «que faça referència a la mobilitat sostenible i la seua importància per a fer una ciutat més amable, amb menys contaminació, millor qualitat de l'aire o menor generació de soroll, etc.».

A estos premis poden concórrer totes les comissions falleres de la ciutat enviant la documentació requerida al correu las comissiones participants hauran de remetre, abans del pròxim dia 1 de març a les 14 hores, l'escena amb la qual volen optar a uns guardons que tenen quatre premis: un primer premi de 2.000 euros, un segon de 1.000 euros i un tercer de 500 euros, a més d'un «Premi Bicicleta», dotat amb 1.500 euros, “per a escenes centrades en la bicicleta com a mitjà de transport», segons ha revelat Grezzi, qui s'ha mostrat segur que «estoss premis seran un èxit que es repetirà en edicions esdevenidores».

També el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha lloat esta iniciativa amb la qual «el món faller se suma a l'esforç de recuperació de l'espai públic», alhora que ha assenyalat que «les Falles són una bona oportunitat de gaudir de la ciutat i de la bicicleta». També ha recordat que en el món faller els premis daten del segle XIX, i ressaltat que «incentivem que les Falles siguen més crítiques, i el tema de la mobilitat és una assumpte cada vegada més candent i que suscita un ampli debat i una reflexió col·lectiva».

Tots dos regidors han convidat a les comissions falleres a participar en els premis «Mobilitat Sostenible i Bicicleta» i sumar-se «a una reflexió sobre el futur que es vol per a la ciutat», segons ha postil·lat Grezzi.

Festes de València Ayuntamiento de València