Més de 40.000 persones han gaudit dels Concerts de Vivers de la Gran Fira de València 2019

El cicle d’actuacions s’ha tancat amb la participació de 35 grups en 18 nits musicals.

Els Concerts de Vivers van tancar anit, 25 de juliol, l’edició 2019 amb les actuacions de la Casa Blava i Xoel López. Al llarg de 18 nits han passat, per l'escenari instal·lat als Jardins del Reial, altres 33 artistes pertanyents a gèneres musicals molt diversos. El nivell d'assistència ha superat un any més les 40.000 persones. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que el festival ha exercit de nou de dinamitzador principal en l'activitat cultural de la ciutat, i ha tornat a ser una part molt significativa de la programació de la Gran Fira de València.

El cantant David Bisbal va inaugurar el certamen el passat 30 de juny amb un espectacle dinàmic al qual van acudir 4.500 persones. Altres dels concerts més multitudinaris van ser el de Leiva, que va penjar el cartell de «no hi ha entrades» com ja va passar en l'edició de 2017; Luis Fonsi, amb una de les primeres cites de la gira «Vida» a Espanya; Andrés Calamaro, que va presentar els temes del seu nou treball, «Cargar la suerte », a més de cantar els clàssics de Los Rodríguez i de la seua carrera en solitari; i Aitana, que va oferir al públic un espectacle en el marc del «Play Tour».

Un altre dels elements a destacar dels Concerts de Vivers 2019 és l'aposta per artistes internacionals. Els assistents han tingut l'oportunitat de gaudir en directe de la canadenca Loreena McKennitt onze anys després de la seua última aparició en el festival. Els Jardins del Reial també han albergat les actuacions dels anglesos Echo & The Bunnymen, que van efectuar un repàs exhaustiu de la seua llarga trajectòria; Dulce Pontes, en el seu 30 aniversari damunt dels escenaris; i Crystal Fighters, que van oferir un recital de música «danse» combinat amb instruments tradicionals bascos i ritmes multiculturals.

Respecte a l'àmbit estatal, cal destacar la presència de Kiko Veneno, que va presentar el seu últim treball «Sombrero roto», i altres artistes nacionals que van passar per l'escenari de la Gran Fira 2019 com ara Green Valley, que va efectuar la quarta festa reggae ‘Rototom’ als Jardins del Reial; Ketama, formació que va tornar a la indústria musical 14 anys després de la seua separació; i Alfred García, que va interpretar especialment els temes del seu àlbum de debut, «1016».

Enguany els Concerts de Vivers 2019 han apostat per incentivar la presència de dones en la programació. D'esta manera, dels 35 intèrprets participants, més de la meitat (19) han sigut veus femenines o bandes que comptaven amb dones com a instrumentistes. A més de les artistes ja citades, també han passat per la capital del Túria Ana Belén, Bebe, Iseo & Dodosound, Roba Estesa i Niña Coyote eta Chico Tornado.

Convé esmentar la celebració de la iniciativa «Fem ballar la revolució», que va tindre lloc el dissabte 6 de juliol amb l'objectiu de visibilitzar a les dones sobre els escenaris i denunciar el baix índex existent en les contractacions dels concerts. Les activitats de trobada i debat desenvolupades durant el matí van culminar amb les actuacions de l'argentina Miss Bolívia, Amparanoia, el col·lectiu madrileny Tremenda Jauría, la rapera d'Almussafes Tesa i la «cantareira» gallega Sés.

Per tercer any consecutiu, el festival va acollir una activitat benèfica destinada esta vegada al projecte «Papallona» de l’Associació Àmbit, on la vocalista Luz Casal va ser l'encarregada de concloure l'espectacle solidari «Corazonadas». La programació musical es va completar amb la presència dels madrilenys Morgan, la cantautora Titxu Vélez i les poetesses María Nieto i Alejandra Martínez de Miguel.

Finalment, la representació d'artistes locals en la programació del festival també ha sigut abundant. Xavi Sarrià i el Cor de la Fera van interpretar els temes del seu treball «Amb l’esperança entre les dents» i van comptar amb la presència dels membres de l’Escoleta del Cor de l'Eliana. Així mateix, han passat per l'escenari les alcoianes Júlia; les bandes The Danse Crashers i Jamaleònics; Tardor; Els Jóvens; i Auxili.

Els Concerts de Vivers són una iniciativa de l'Ajuntament de València en col·laboració amb empreses de l'Associació de Promotors Musicals (APM) de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i el patrocini d’ Amstel.

Etiquetes: Concerts de Vivers

Festes de València Ayuntamiento de València