L'Ajuntament presenta esta vesprada els projectes de les Falles Municipals 2020

La presentació, que se celebra al Centre del Carme Cultura Contemporània a les 19.00 hores, es retransmetrà en línia.

Galeria d'imatges 

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera en funcions, Pere Fuset, assistix esta vesprada a l’acte de presentació dels projectes de les falles municipals de 2020, a càrrec dels seus artistes: la gran, obra de Manolo Martín, José Ramón Espuig i Escif, i la infantil, per Ceballos i Sanabria. L’acte, que se celebra a les 19.00 hores al Centre del Carme Cultura Contemporània, serà retransmés en línia.

Els artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig, juntament amb l’artista valencià Escif, són els encarregats de dur a terme la falla gran municipal, que té un pressupost de 205.000 euros i porta per títol Això també passarà. Respecte a les seues trajectòries, el Taller de Manolo Martín –fundat com a empresa en 1984– és una organització multidisciplinària de les arts plàstiques i aplicades, amb capacitat per a abordar qualsevol tipus de treball artístic.

Per la seua part, Espuig, mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, ha plantat fins a 142 falles grans, a més de moltes altres en categories inferiors i 28 falles infantils des de 1974. Amb ells estarà Escif, que està considerat un dels referents més rellevants de l’escena de l’art urbà a nivell mundial.

Respecte a la falla municipal infantil 2020, amb un pressupost de 28.500 euros, serà obra de Ceballos i Sanabria –amb el projecte Saps qui sóc?–, la qual suposa la seua desena falla municipal infantil, després d’haver plantat ininterrompudament a la plaça de l’Ajuntament des de 2008 fins a 2016. Conformen un equip artístic pluridisciplinari, que centra la seua creació artística en el món de les falles infantils, la il·lustració, l’escultura i la conservació i restauració de béns del patrimoni cultural.

José Luis Ceballos García és llicenciat en Belles Arts i màster especialista professional en Conservació i Restauració de Béns Culturals per la UPV, mentre que Francisco Sanabria Casado és llicenciat en Història de l’Art per la UV i en Belles Arts per la UPV i va cursar el mateix màster que Ceballos.

Els projectes van ser triats per majoria mitjançant un comité seleccionador independent, designat per entitats falleres i artístiques després de les presentacions dels projectes que optaven a plantar a la plaça de l’Ajuntament el pròxim mes de març.

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València