El calendari oficial pirotècnic de les Falles 2019 arranca amb l'espectacle Amstel Nit de les Falles

"La mascletà més alta de la història" tindrà lloc el pròxim dissabte 23 de febrer a les 20.00 hores a La Marina i homenatjarà totes les comissions falleres.

L'Ajuntament de València, junt a l'empresa Amstel, el Consorci de la Marina i el mestre pirotècnic Ricardo Caballer, han presentat este matí l'espectacle Amstel Nit de les Falles, esdeveniment que obri el calendari oficial pirotècnic de les Falles 2019 i que «reconeixerà la labor de totes les comissions falleres valencianes». L'espectacle pirotècnic, que pretén convertir-se en «la mascletà vertical més alta de la història», se celebra el proper dissabte 23 de febrer a les 20.00 hores a La Marina.

El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha volgut agrair «la generositat, la responsabilitat i la implicació» de Amstel, del Consorci de la Marina i del mestre pirotècnic Ricardo Caballer en la realització del «possiblement, el major esdeveniment pirotècnic mai vist a València». A més, ha afegit que «les Falles són el major festival d'art públic del món» i, per tant, «cal reconéixer el valor artístic de la pirotècnia».

La Marina acull el pròxim dissabte 23 de febrer l'espectacle pirotècnic Amstel Nit dels Falles, que serà visible des de qualsevol punt de l'espai marítim, així com a altres llocs de la ciutat. L'esdeveniment, que complix la seua tercera edició a esta localització, tindrà un «terratrémol final» equivalent al de tres mascletaes convencionals de la plaça de l'Ajuntament i una duració aproximada de 10 minuts.

Prop de 1.700 quilograms de material pirotècnic compondran un espectacle que combinarà «el millor de la mascletà amb el castell de focs artificials» i que, a més, inclou una mascletà vertical «que reconeixerà a totes les comissions falleres valencianes, els noms de les quals i els motius de per què són especials apareixeran gravats en els trons que donaran forma a l'ensordidor terratrémol aeri», segons ha explicat el director de Relacions Institucionals de Heineken Espanya a Llevant, Alejandro Rodríguez.

«Hem intentat que la cita no coincidisca amb cap acte oficial, de manera que tothom que vulga puga acostar-se a gaudir de l'espectacle pirotècnic de Amstel, que s'està convertint en una tradició», ha assegurat Pere Fuset.

La mascletà vertical tindrà una estructura de 120 metres d'alt i 50 d'ample, formada per 5.000 trons, que formaran un espectacle «15 vegades més potent que una mascletà de la plaça de l'Ajuntament i d'una grandària similar a dos Micalets junts», segons ha explicat el mestre pirotècnic, Ricardo Caballer. «En a penes 20 segons, es durà a terme una esclat de 600 quilos de material pirotècnic en un final mai vist, en el qual volem provar efectes que no s'han disparat fins ara. La Marina és un espai molt obert, que permet usar major potència i en el qual gaudirem d'un espai de 170 metres en paral·lel a la dàrsena, per a crear una zona de focs de 180 graus», ha afegit.

Per la seua part, el director de Relacions Institucionals de la empresa patrocinadora, Alejandro Rodríguez, ha destacat que per a ells «és un honor, no solament patrocinar totes les mascletaes de la plaça de l'Ajuntament, sinó també poder crear estos espectacles especials dels quals gaudixen milers de valencians i valencianes». De la mateixa manera, el director del Consorci de la Marina, Vicent Llorens, ha ressaltat «la idoneïtat de la Marina com a espai per a celebrar esdeveniments de tal magnitud» i ha recordat que «durant l'any passat es va aconseguir la major concentració de públic en este enclavament fins al moment».

JORNADA D'AMBIENT FALLER

Durant tota la jornada se celebraran diferents concerts i sessions de música per a complementar l'espectacle Amstel Nit dels Falles, que tindran lloc a les diferents zones confrontants al Veles e Vents. «Animem a totes les persones que vulguen assistir que vinguen amb temps i de forma escalonada per a evitar col·lapses, que utilitzen el transport públic que estarà reforçat durant tota la vesprada i que gaudisquen de l'espectacle pirotècnic i de les altres activitats programades», ha afegit el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

 

Etiquetes: Falles

 Imprimeix  Correu-e

Festes de València Ayuntamiento de València