El cicle "Falles de cel·luloide" começa esta vesprada en el marc de l'Exposició del Ninot

Es projectaran els títols I'm burning, d'Andreu Signes, i Freak freak show. Història d'una falla, de Pascual Ibáñez.

En el marc de la IV edició de l'Indult del Foc, el conjunt d'activitats complementàries que s'organitzen al voltant de l'Exposició del Ninot, esta vesprada comença el cicle de cinema ‘Falles de Cel·luloide’, amb el lema ‘Els nous imaginaris de les Falles’. El cicle abordarà l'aportació del cinema a l'obertura de la festa fallera a nous espais i imaginaris de creativitat i innovació.

L'acte d'inauguració del cicle comptarà amb la presència dels directors i equips de guionistes i creació dels dos films a exhibir: I’m burning (2018), d'Andreu Signes, i Freak freak show. Història d'una falla (2009), de Pascual Ibáñez. A partir de hui, els dos es projectaran tots els dies a les 18.00 i a les 20.00 hores al recinte de l'Exposició del Ninot (al costat de la zona de la botiga).

Es tracta del quart any consecutiu del cicle de cinema «Falles de Cel·luloide», que s'organitza amb la premissa de reflectir «l'estret vincle que històricament ha lligat el cinema amb les Falles, i en quina mesura el cinema documental ha de servir per posar en valor artístic i patrimonial la festa de les Falles», en paraules dels seus organitzadors.

La pel·lícula documental I’m burning (2018) relata tot el procés del projecte artístic dels creadors valencians Miguel Arraiz i David Moreno, que creuen l'Atlàntic per tal d’establir vincles de col·laboració entre l'art faller i el festival d'art efímer més important del món, el Burning Man, que culmina amb la cremà d'una gran instal·lació efímera enmig del desert de Nevada, als Estats Units.

Per part seua, l'altra pel·lícula seleccionada, també de gènere documental, Freak freak show. Història d'una falla (2009), recull el procés creatiu i constructiu de la falla plantada per la comissió Na Jordana en 2007, i mostra amb tot detall com es genera una falla des que es imaginada fins que es crema.

 

Etiquetes: Museu faller

 Imprimeix  Correu-e

Festes de València Ayuntamiento de València