Calendari d'Events

NOU D’OCTUBRE

Dimarts, 09 Octubre 2018

9deoctubre

 

El dia 9 d’octubre se celebra el Dia de la Comunitat Valenciana, que commemora la creació del regne cristià de València. Este dia tot tipus d’institucions convoquen actes reivindicatius amb l’objectiu de celebrar la identitat col•lectiva dels valencians. La vespra es pot visitar la Reial Senyera al Saló de Cristall de l’Ajuntament, assistir a una mostra de balls tradicionals valencians i a la nit té lloc un festival de focs artificials en el Jardí del Túria.

L’endemà, a les 12 hores del migdia, té lloc la solemne baixada de la Reial Senyera Valenciana des del balcó de l’Ajuntament. Tot seguit es fa una Processó Cívica, en la qual els valencians acompanyen la Reial Senyera en un recorregut que té al Parterre un moment culminant amb l’ofrena floral de les institucions a l’estàtua eqüestre del rei Jaume I, al temps que es canta l’himne de la Comunitat Valenciana. Després el seguici es reprén i continua fins a la plaça de l’Ajuntament, on la Reial Senyera és hissada per a tornar a l’Arxiu Històric Municipal, on es guarda durant tot l’any. L’acte es tanca amb la disparada d’una “mascletà”. Des de 2016 la Processó Cívica està declarada com a Bé d’Interés Cultural.

Nombroses localitats de València també celebren esta festivitat. A València, les comissions falleres i altres entitats culturals s’encarreguen de preparar activitats festives i culturals com recreacions, representacions d’obres de teatre, així com actes reivindicatius de tota mena. Este mateix dia el president de la Generalitat Valenciana lliura, com es fa des de l’any 1986, les més altes distincions a diverses personalitats del món de la política, les arts i les ciències. 

01
02
03
04
05
050
06
07
08
09
10

Enrere

Festes de València Ayuntamiento de València